Вдосконалена переробка плутонію в Національній лабораторії річки Саванна

Заміна застарілої системи моніторингу процесів колориметра ередовою системою спектроскопії, що містить спектрометри Avantes,

пропонує багатообіцяючі переваги для хімічного переробного обладнання лінії НВ на ділянці річки Саванна (SRS), що є частиною місії утилізації надлишків плутонію. Нова система, розроблена у партнерстві з Департаментом енергетичного управління з навколишнього середовища, використовує наявні у продажу спектрометри і виявляється, що простіше усунути, відремонтувати та відкалібрувати простіше, ніж стара система. Це також підвищує ефективність та безпеку для працівників СРС, персоналу та навколишнього середовища.

SRS Hcanyon 640

Комплекс річки Саванна
Введений в експлуатацію в 1951 році, в перші роки холодної війни, місцевість річки Савана спочатку була побудована для виробництва ядерного матеріалу, насамперед Плутонію-239, для використання у програмах озброєння. Комплекс річки Саванна складається з декількох реакторів, а також допоміжних споруд, включаючи установки для розділення хімічних речовин та засоби поводження з відходами.

 Розташований на чолі Х-Каньйону, установка HB Line - це загартований завод для ядерно-хімічних відділень для відновлення ядерних матеріалів та виробництва матеріалів для підживлення загальнонаціональної програми дослідження космосу.

Моніторинг процесів лінії НВ
Історія HP Line використовувала колориметри для виявлення концентрацій плутонію в розчинах. Чим темніше колір розчинів, тим загалом вища концентрація плутонію. Ці інструменти потребували простоїв для усунення несправностей та ремонту, а також вимагали щорічної калібрування на місці. Колориметровим інструментам також не вистачало точності, що вимагає від команди зберігати концентрації низькими, щоб бути впевненими, що вони залишаються в межах норм безпеки.

Спектрофотометр наступного покоління

hcanyon control room 640

Нова система управління процесом називається Спектрофотометр нового покоління (NGS). Система NGS, розміщена в шафі для кріплення на стійці, в контрольній залі HB Line, складається з декількох парних двоканальних спектрометрів, приблизно 10 пар. Оскільки система спектрофотометра може виявляти більш широкий діапазон кольорів, вимірювання є більш точними. Дизайн кріплення стійки також простіший в обслуговуванні і масштабується, що дозволяє розширювати систему без необхідності апаратних чи програмних змін. Співробітники можуть калібрувати систему протягом декількох хвилин, не демонтуючи систему, скорочуючи час простою, а зручний інтерфейс попереджає операторів про стан тривоги. Через підвищену точність вимірювань концентрації плутонію можуть в середньому наближатися до меж, не боячись їх перевищити через неточні вимірювання.

Провідні спектрометри
Двоканальні пари спектрометрів NGS на лінії річки Саванна НВ засновані на Avantes AvaSpec-ULS3648. Цей прилад пропонує виняткову УФ-реакцію, яка охоплює 200-1100 нм і чутлива до 160 000 лічильників / мкВт / мс за час інтеграції.

Покращення точності та часу технічного обслуговування є надзвичайно важливим для цієї ділянки ділянки річки Саванна, і є потенціал для впровадження цієї системи в інших областях Департаменту енергетики.

Щоб дізнатися більше про роботу з Avantes для розробки процесу вимірювання та контролю, який відповідає вашим унікальним вимогам проекту, зверніться до інженера з продажу сьогодні.

Джерело 

https://www.avantes.com/applications/application/item/1195-spectroscopy-benefits-plutonium-processing